På Assentoftskolen har vi en kantine, som bl.a. byder på på frisk frugt, friskbagt brød og en masse andet.
Fordele ved at bruge kantinen
Der er mange fordele ved at bruge kantinen på skolen:
- Socialt samvær om maden
- Spiseglæde
- Spiselyst
- Sundhed
- Øget energi til resten af dagen
- Motivation til at prøve nyt når man spiser sammen med andre
- Glæden ved at selv at handle og selv beslutte giver selvstændighed
- Maden er varieret og tilberedt fra bunden
- Mulighed for smagsprøver.
Tips til madpakken
Ifølge Fødevarestyrelsen er der fem ingredienser i en sund madpakke:
- Brød – helst rugbrød eller fuldkornsbrød
- Grønt – snackgrønt, salat eller pålæg
- Pålæg – kød, æg, bælgfrugter eller ost
- Fisk – mindst en slags fiskepålæg
- Frugt – det friske og søde.
Få flere gode råd og inspiration til en sund og varieret madpakke i Fødevarestyrelsen folder "Gi' madpakken en hånd".
Det er en god idé at lave lidt ekstra til aftensmaden – lige til at komme i madpakken. F.eks. kan du bruge rester af:
- kyllingelår
- fiskefrikadeller
- pizza
- råkostsalat
- madtærte.