Mad

Det er vigtigt for børnenes trivsel, at de i løbet af dagen får noget sundt og nærende at spise, så de kan holde til en lang dag.

På Assentoftskolen har vi en kantine. Kantinen byder bl.a. på en varm ret hver dag, frisk frugt, friskbagt brød og salatbar med fyld selv pitabrød.

0.- 3. klasse kan forudbestille frokost. Det er dog ikke muligt at bringe varm mad til klasserne.

Fordele ved at bruge kantinen

Der er mange fordele ved at bruge kantinen på skolen:

• Socialt samvær om maden
  • Spiseglæde
  • Spiselyst
  • Sundhed
  • Øget energi til resten af dagen
  • Motivation til at prøve nyt når man spiser sammen med andre
  • Glæden ved at selv at handle og selv beslutte giver selvstændighed
  • Maden er varieret og tilberedt fra bunden
  • Mulighed for smagsprøver

Fødevarestyrelsens anbefalinger – Madpakkehånden

Typisk glemmer vi at købe ind til madpakken, når vi står i supermarkedet og tænker ”hvad skal vi have til aftensmad?”. Madpakkehånden er en enkel huskemodel for, hvad der skal i madpakken, hvis den skal være sund og efterleve de officielle kostråd.

En god og sund madpakke består af fem ingrediensgrupper – en for hver finger. Husk derfor ”hånden”, når du køber ind, og når du smører madpakken.

Hånden består af:

1. grønt – gnavegrønt, salat eller pålæg
  2. brød – helst rugbrød eller fuldkornsbrød
  3. pålæg – kød, ost eller æg
  4. fisk – mindst en slags fiskepålæg
  5. frugt – det friske og søde

Det er en god idé at lave lidt ekstra til aftensmaden – lige til at komme madpakken i morgen. F.eks. kan du bruge gårsdagens rester af:

• kyllingelår
  • fiskefrikadeller
  • pizza
  • råkostsalat
  • madtærte

Du kan læse mere om madpakkehånden her.